Lakástámogatási pályázat nagycsaládosoknak

Építkező nagycsaládosok kaphatnak segítséget lakáskörülményeik javítására.

2014. 10. 21. 15:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több, építőipari termékek gyártásával foglalkozó céggel írt ki közös pályázatot a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a tagsággal rendelkező családok lakásépítésének támogatására. Az együttműködéssel jövőre két nagycsalád kaphat egyedi építésű családi házához építőanyagokat.

A pályázati feltételek alapján azon családok kaphatnak támogatást, akik háztartásukban három vagy több gyermeket nevelnek, s akik közül a legidősebb sem töltötte be a 21. életévét és legalább 2 gyermek 14 év alatti. További feltétel, hogy legkésőbb 2014 januárjáig már beléptek a NOE tagjai közé és tagdíjuk  a pályázat beadásának határidejére, 2014 és 2015-re is rendezett.

A pályázat beadásakor további előnyt jelent, ha a családban fogyatékkal élő gyermeket nevelnek, ha a szülők házasságban élnek, ha a család első lakástulajdonát szerzi meg, ha az építés során energiatakarékos megoldásokat alkalmaznak, ha a családban élő gyermekek oktatási intézményben tanulnak, ha a szülők rendszeres jövedelemmel rendelkeznek, vagy ha környezettanulmány alapján általánosan jó életvitelnek megfelelő, rendezett körülmények között élnek, és a gyermekek legalább 2 éve nem voltak kiemelve a családból.

A pályázatokat január 15-ig kell benyújtani a NOE-hoz, az elbírálás után pedig két család háztartásonként 5-6 millió forint természetbeni támogatásban részesülhet. A támogatás igénylésének részletei a Nagycsaládosok Országos Egyesülete honlapján, a Noe.hu-n is megtalálhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.