Szegeden Hunvaldék aktája

A büntetőper két vádlottja Zugló új polgármesterének is „dolgozik”.

2014. 11. 24. 5:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a Szegedi Ítélőtáblán van az egyesített Hunvald-ügy, de a tárgyalást még nem tűzték ki – tájékoztatta lapunkat Bátyi Zoltán, a táblabíróság sajtótitkára. Az erzsébetvárosi ingatlanperben idén júliusban jogerősen másfél év börtönbüntetésre ítélt Hunvald György, Erzsébetváros volt MSZP-s polgármestere fiktív megbízásainak ügyét a Kúria elkülönítette. Emiatt a korábbi szocialista politikus másfél éves börtönbüntetését – amit előzetes letartóztatásban már letöltött – egy évre enyhítette a két év közügyektől való eltiltás fenntartása mellett. Emlékezetes, a jogerős ítélet miatt Hunvald György nem indulhatott újra polgármesterjelöltként, s lemondásra kényszerült az MSZP helyi elnöki tisztségéről is.

A Kúria döntése szerint az első Hunvald-perben a vád szerinti tanácsadói szerződéseket a Szegedi Ítélőtáblán, új eljárásban és együtt kell vizsgálni a VII. kerület egykori vezetője, illetve korábbi zuglói SZDSZ-es kollégája, Weinek Leonárd idején kötött megbízásokkal.

A fővárosi „keresztszerződések” ügyében 2013 októberében minden vádlottat felmentett a hűtlen kezelés vádja alól a Pesti Központi Kerületi Bíróság, azonban az ügyészség a bűnösség megállapításáért, büntetés kiszabásáért fellebbezett. A vád szerint Hunvald és Weinek együttesen csaknem 50 milliós kárt okozott a két kerületnek.

Érdekesség, hogy az ügy két vádlottja ma is a zuglói közéletben „dolgozik”: Komlódi Gábor volt helyi önkormányzati képviselő „jogi segítője” lett Karácsony Gergely (PM) új XIV. kerületi polgármesternek, míg Kovács-Csincsák László korábbi szocialista frakcióvezető most az önkormányzat tulajdonosi és közbeszerzési bizottsága külsős tagja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.