Elfogták Budapest egykori „hírhedt verőlegényét”

Négy férfit fogtak el a rendőrök egy 1996-ban történt emberölési kísérlet ügyében. A meglőtt hajtó Prisztás üzlettársa volt.

BLM
2014. 12. 17. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozást folytat emberölés kísérlet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a 49 éves budapesti T. György ellen. A férfi három társa, az 52 éves T. János, az 54 éves T. József és a 43 éves B. László budapesti lakosok a gyanú szerint a bűncselekmény elkövetésében bűnsegédként közreműködtek.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint T. György 1996. november 13-án a Budapest VIII., Kerepesi úton található ügető melletti területen több lövést adott le egy hajtóra, aki a bűncselekmény során megsérült. A rendőrség kedden tartózkodási helyén fogta el a négy férfit, akik közül kettő elfogásában a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége működött közre.

1996. november 13-án este három lövés ért egy sokszoros bajnok hajtót a Kerepesi úti ügetőpályán, L. Csaba a fején, a hátán és a combján sérült meg. A rendőrség akkor azonnal lezárta a környéket, de a tettest vagy a tetteseket nem sikerült elfognia.

A Nol.hu azt írta, Bagoly Bettina fővárosi főügyészségi szóvivő két hete jelentette be, hogy a főügyészség az ügyben szeptember 23-án előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt elrendelte a korábban egyszer már megszüntetett nyomozás folytatását.

A Fővárosi Főügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodára bízta a nyomozást, és ők kedden őrizetbe vették T. Györgyöt – erősítette meg a Nol.hu értesülését Retteghy István ügyvéd. A lap azt írta, a budapesti éjszakai élet egykori „hírhedt verőlegényével” együtt őrizetbe vették két testvérét is. Előre kitervelten elkövetett emberöléssel gyanúsítják őket.

A meglőtt hajtó az 1996. november elsején Óbudán kivégzett Prisztás József üzlettársa volt, és rendőrségi források szerint az NNI az ellene végrehajtott gyilkossági kísérlet hátterében is Portik Tamást sejti – olvasható a Nol.hu-n.

A PestiSracok.hu nemrég azt írta, a 90-es évek megoldatlan leszámolásait elkövetők elfogásán dolgozó nyomozócsoport birtokában több olyan vallomás van, amelyek szerint Portik Tamás elszámolási vita miatt adhatott megbízást a Prisztás József lovaival is versenyző fogathajtó lelövésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.