Elkészült az LMP alternatív költségvetése

Az LMP szerint a szövetkezetekre és a helyi termelőkre alapozott gazdaságfejlesztésre, a kis- és középvállalkozásokon alapuló zöld beruházásokra, az oktatás és a képzés fejlesztésre, illetve a korrupció elleni fellépésre lenne szükség az ország érdekében. Erről Schiffer András társelnök beszélt a párt Kiút a válságból című alternatív költségvetési elképzelésének pénteki, budapesti bemutatóján.

MNO
2014. 12. 19. 17:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy 2010 óta az LMP minden évben nyilvánosságra hozta, hogy milyen büdzsét készítene, ha kormányon lenne. A mostani költségvetési alternatíva elsősorban a kiadási oldalra fókuszál, de a korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén is minden javaslat mellett megtalálható annak forrása – mondta, jelezve: javaslatuk nem növelné az államháztartási hiányt és az államadósságot.

Az alternatíva a munkahelyteremtésre, az oktatás és az innováció fejlesztésére, valamint a korrupció visszaszorítására fókuszál. A munkahelyteremtést egy közösségi gazdaságfejlesztési alap, az energiahatékonyságot pedig zöld beruházási alap segítheti elő – mondta Schiffer András, kiállva a tudásfejlesztés és a mellett, hogy a gazdaságnak magas hozzáadott értéket kell termelnie. Közölte, az Állami Számvevőszéknek és az ügyészségnek komoly forrásokat biztosítanának a korrupció elleni küzdelemre és képzésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.