Erdő Péter: Ez a karácsony örömhíre

Az Isten emberré válásának örömhírét hangsúlyozták a hazai keresztény egyházak vezetői karácsonyi sajtónyilatkozataikban.

DA
2014. 12. 25. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Isten karácsonykor vállalt szolidaritást az emberrel – mondta a távirati irodának Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek. Erdő Péter szerint Jézus születésének örömhíre adja meg az emberi élet valódi célját. A magyar katolikus egyház vezetője hozzátette: az isteni szeretetet élik át és osztják meg egymással a keresztények.

A Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke arról beszélt az ünnepi interjúban, hogy a karácsonyi örömhír űzi el az ember szívéből a lelki-, illetve az egzisztenciális félelmeket. Gáncs Péter emlékeztetett: az Újszövetség szerint az emberré vált Isten is nehezen találta meg azt a helyet, ahol megszülethetett. A protestáns püspök hozzátette: a karácsonynak köszönhetően érezheti magát otthon az ember abban a világban, amelyet Isten emberré válásával megszentelt.

Erdő Péter bíboros-prímás ma a budapesti Szent István-bazilikában tart éjféli szentmisét. Bölcskei Gusztáv református püspök holnap a debreceni nagytemplomban, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök pedig a fővárosi Deák téri evangélikus templomban tart istentiszteletet 25-én délelőtt.

Betlehembe, Jézus szülővárosába idén is zarándokok tízezrei érkeztek a világ különböző pontjairól. Az éjféli misét a jeruzsálemi pátriárka mutatja be a Születés templomában. A katolikus egyházi vezető már megérkezett a városba, ahol verekedés tört ki a karácsonyi zenés felvonulás résztvevői és a biztonsági erők között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.