Felveszi a kapcsolatot a magyar diplomácia John McCainnel

A magyar diplomácia felveszi a kapcsolatot John McCainnel a budapesti amerikai nagykövet kinevezéséről szóló szenátusi szavazáskor tett kijelentései miatt – jelentette be a kormányszóvivő.

NT
2014. 12. 03. 7:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai szenátor Magyarországot fontos országnak nevezte, ahol rossz dolgok történnek. Beszédében emellett „újfasiszta diktátort” emlegetett, ugyanakkor Kovács Zoltán szerint ez nem Orbán Viktorra, hanem Vlagyimir Putyinra vonatkozott.

A 444.hu közben e-mailben kért iránymutatást McCain sajtósától, aki megerősítette, hogy a szenátor a magyar miniszterelnökre utalt.

Ha valaki kizárólag sajtóhíresztelések alapján mond véleményt Magyarországról, akkor kijelentései könnyen nélkülözhetik a ténybeli alapokat – így reagált a külgazdasági és külügyminiszter John McCain szavaira. Szijjártó Péter szerint mindenkinek tiszteletben kell tartania a magyar polgárok véleményét, akik az idén háromszor is egyértelműen fogalmaztak, hogyan képzelik az ország jövőjét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.