Hét cég között dől el a 3-as metró sorsa

A kormány augusztusban döntött a fővárosi közösségi közlekedés biztonságos működtetése érdekében szükséges feladatokról.

MD
2014. 12. 30. 21:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlekedési társaság közleményében felidézte: a kormány augusztusban döntött a fővárosi közösségi közlekedés biztonságos működtetése érdekében szükséges feladatokról. A határozat alapján a Fővárosi Közgyűlés elfogadta az M3-as metróvonal infrastruktúrájának és járműparkjának megújításával kapcsolatos feladatok végrehajtásáról szóló javaslatot.

A Fővárosi Közgyűlés augusztusi határozatának megfelelően a Fővárosi Önkormányzattal és a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködésben a BKV elkészítette a járműfelújításra irányuló tender kiírásához szükséges dokumentumokat. Az eljárás előkészítésében részt vettek a METRÓÉRT Egyesület, valamint a BKV érdek-képviseleti szervezetei is. A részvételi felhívás novemberben jelent meg.

A budapesti M3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújítása, és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök beszerzése tárgyú közbeszerzési eljárásban való részvételre 2014. december 30-áig kellett benyújtani jelentkezést az eljárás első szakaszában. Ennek során a jelentkezők alkalmasságát értékelik a szerződés teljesítésére. A dokumentációt 22 érdeklődő vette át, az előírt határidőre heten jelentkeztek.

Az eljárás részvételi szakaszának lezárását követően, 1-2 hónapon belül az ajánlatkérő BKV Zrt. ajánlattételre felkérést küld az alkalmasnak minősített, érvényes jelentkezést benyújtó cégeknek – áll a közleményben.

A Napi Gazdaság december 19-én azt írta, jövő május végére lehet meg az M3-as metrókocsik felújításához szükséges forrás, a kivitelezővel pedig várhatóan 2015 első félévében köthet szerződést a BKV.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.