Karácsony előtt még összeül a parlament

December 23-án, kedden és 29-én, hétfőn tarthat ülést a téli rendkívüli ülésszakban az Országgyűlés.

MD
2014. 12. 19. 14:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés honlapján pénteken közzétett napirendi javaslat szerint a Ház jövő kedden, reggel 8 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdi a munkáját, majd dönt arról, kivételes eljárásban tárgyalja-e a magyar autópálya-hálózat városi elkerülő szakaszai díjmentességének biztosításáról szóló, MSZP-s kezdeményezésű határozati javaslatot. A kivételes eljárás elrendeléséhez az országgyűlési képviselők több mint felének igen szavazata szükséges.

E döntést követheti az ülés napirendjének elfogadása, majd az interpellációs időszak, az azonnali kérdések és válaszok órája és a kérdések félórája.

Ha a parlament többsége úgy dönt, kivételes eljárásban tárgyalja meg a szocialisták említett határozati javaslatát, akkor annak vitája és határozathozatala december 29-én, hétfőn lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.