Kocsis: Nem állt be strukturális változás a pártok támogatottságában

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint az igazi közvélemény-kutatások a választások.

2014. 12. 04. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakmai és nem személyes okok miatt kellett távoznia Vitézy Dávidnak, a BKK vezérigazgatójának – mondta el Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában szerdán este. Olyan strukturális döntések születtek a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén, amelyek több átszervezést hoznak, a váltás az „új szervezet új embert kíván elve mentén valósult meg”.

A Fidesz által is támogatott Tarlós-program közlekedésszervezési irányelveitől a BKK működése eltért, ez került most helyreállításra – közölte, majd hozzátette, Vitézynek vannak elvitathatatlan érdemei, komoly eredményei, de a BKK túlterjeszkedett a struktúrája miatt. A BKK eredményei nem csak Vitézy eredményei – hangsúlyozta Kocsis. A politikus szerint az utód, Dabóczi Kálmán komoly szakmai életrajzzal rendelkezik, jó vezetője lesz a BKK-nak a jövőben.

Pokorni Zoltán korábbi kijelentésével, miszerint egyes fideszes politikusok „urizálnak” és önkorlátozásra lenne szükség, Kocsis általánosságban egyetértett, azonban úgy érzi, van egy nagyon erős ellenzéki, sokszor külföldről befolyásolt lejáratókampány a kormány és a kormánypárti politikusok ellen. Ez egy politikai kampány része, ugyanis semmilyen visszásságra nem derült fény. Ezek az ügyek két éve nem jelentettek volna problémát – jegyezte meg.

A durva lejárató politikai kampány a következő hónapokban is tart majd, ez nem önvezérelt, hanem bizonyos, külföldről irányított erők támogatják. Erre felkészültünk, bízhatnak bennünk a támogatóink, ugyanazok az elveink, elképzeléseink, ugyanúgy szeretjük ezt az országot. Vannak vitás kormányzati döntések, politikai nézeteltérések, ebből messzemenő következtetéseket nem vonnék le. Erősek vagyunk, készek vagyunk megvívni ezt a politikai vitát, akármeddig tart – közölte.

Magyarországon három nagymintás reprezentatív közvélemény-kutatás készült idén, a három magyar választás – reagált a legújabb mérések eredményére, miszerint csökkent a kormánypártok támogatottsága. Strukturális változás nem állt be a politikai pártok támogatottságában, az ellenzék nem tudott megerősödni a néhány százalékos Fidesz–KDNP-gyengülés ellenére sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.