Megnyílt Budapest második legnagyobb nyilvános vécéje

Az FCSM Újpest-városkapu metrómegállónál nyitotta meg a nyilvános illemhelyet.

MD
2014. 12. 15. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az Újpest-városkapunál újonnan átadott, 75 négyzetméteres illemhelyen nemcsak a szokásos vécéfülkéket alakították ki, hanem lehet zuhanyozni, hajat szárítani és gyermeket pelenkázni is. Ezzel együtt már négy tusolós illemhely van a fővárosban – a többi a Műcsarnok mögött, a Déli pályaudvarnál és a Lehel téren található. Hozzátették: a kerekesszékkel érkezők akadálymentesen juthatnak be a számukra kialakított helyiségbe.

Közölték: a fővárosi illemhelyeket az FCSM 2010-ben vette át üzemeltetésre. Négy év alatt a korábbi „áldatlan állapotokat” felszámolták, több mint harmincöt közvécét újítottak fel, tízet teljesen átépítettek, és hét újat nyitottak. Hangsúlyozták: a felújításoknál mindig kiemelt szempont volt a környezetbarát és energiatakarékos működtetés.

Tavaly a Lehel téri aluljáróban, a közelmúltban pedig Újpest központjában, a Városházához közel adtak át egy felújított illemhelyet. A belvárosban a József nádor téren és a Honvéd téren helyeztek ki egy-egy modern, önműködő takarító-öblítő rendszerrel, valamint távfelügyelettel ellátott automata vécét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.