Összeférhetetlenségi eljárás: csütörtökön vizsgálják Juhász ügyét

A politikus kedden még módosítani akarta a dokumentumot.

MNO
2014. 12. 02. 15:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint az ötödik kerületi önkormányzat közleményéből kiderül, az Együtt kerületi képviselője kedden módosítani akarta vagyonnyilatkozatát, ezzel beismerte, hogy nem fedi a valóságot. „Napról napra derülnek ki a dokumentum valótlanságai. Juhász Péter előbb késve adta le vagyonnyilatkozatát, amelyben nemcsak jövedelmeit, vagyontárgyait, hanem hírhedt kétes cégügyeit is elhallgatta” – áll a kommünikében.

A Magyar Nemzet korábban arról számolt be, hogy Juhász saját novemberi bevallása alapján az Együtt párt társelnökeként nincs foglalkozása, jövedelme, ingatlana, ingósága, megtakarítása, van viszont 250 ezer forintos adóssága egy pénzintézettel szemben, magánszemélyeknek pedig 5,5 millióval tartozik. Október 12-étől a balliberális politikust havi bruttó 117 ezer forint illeti meg, illetve október 22-étől az oktatási bizottság tagjaként további 169 ezer forint tiszteletdíj, valamint természetbeni juttatásként egyebek között BKV-bérlet, telefon, laptop.

Emiatt Böröcz László, Belváros-Lipótváros fideszes alpolgármestere összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett ellene, szerinte „Juhász vagyonnyilatkozata valótlan, abból ugyanis úgy tűnik, mintha ő és családja az elmúlt években éhezett volna”. A lapnak az ügyre reagálva Juhász annyit mondott: „Nincs vagyonom, semmi nem az enyém, amit használok, sőt jövedelmem sincs, de családon belül megoldjuk.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.