Több mint hatezren még áram nélkül

Továbbra is sok a lezárt út, akadozik az áramszolgáltatás azokon a településeken, ahol az ónos eső miatti fagyások kialakultak.

NT
2014. 12. 03. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkezdődött az olvadás, már nincsenek mínuszok, ami könnyíti a helyzetet, de továbbra is van egy lezárt útszakasz a Dobogókőn, ezt Tarnai Richárd kormánymegbízott mondta a Hír Televíziónak. Mint játékoztatott, napi kétszer megy fel, és kétszer jön le egy gépjármű, Dobogókőn, csak így lehet közlekedni. A károk elhárításáról szólva azt mondta, hogy az áramellátás most a legfontosabb: három agregátort hoztak a helyszínre.

A helyzet Mogyoródon is javult, azonban az ónos eső és a jég hatalmas pusztítást végzett. A HÉV már jár, egy lakóparkban az áramszolgáltató emberei azon dolgoztak egész éjjel, hogy helyreállítsák a szolgáltatást. Paulovics Géza, Mogyoród független polgármestere a Hír Tv-nek azt mondta, lehetséges, hogy van olyan lakás, ahol nincs áram. Egyetlen út van, ami le van zárva, a 2101-es utat két nap után megnyitották. Helyreállt a rend. A kárfelmérés azonban még nem ért véget, ha kell, ha kell a vismajorhoz nyúlnak.

Huszonhat településen több mint hatezer fogyasztó van még mindig villany nélkül. A katasztrófavédelem éjjel is tisztította a közutakat a leszakadó faágaktól és a kidőlő fáktól, és egyre több, korábban lezárt szakaszon már részlegesen vagy teljesen megindult a forgalom.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint már ma is enyhül az idő, de jelentős olvadásra csak csütörtöktől lehet számítani.

„A legintenzívebb munka továbbra is a Pest megyei szakemberekre vár, itt jelenleg is folyik az áramellátás helyreállítása. Mintegy 26 település 6100 fogyasztónál van valamilyen fennakadás az ellátásban. Több települést érintően még mindig vannak lezárt útszakaszok, helyenként az éjszaka folyamán a tűzoltók sem tudtak dolgozni ezeknek az útszakaszoknak a felszabadításán, illetve életveszélyes volt ott tartózkodni, így a reggeli órákban, ahogy világosodik, kezdődhet meg majd ott is a munka. Nagykovácsit már meg lehet közelíteni, azonban Dobogókő, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Ómassa településen a bekötő utak még mindig veszélyesek, ezeket lezárták a közforgalom elől” – mondta a Hír Televíziónak Hajdu Márton, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Korábbi cikkeinket az időjárással kapcsolatban ide kattintva érhetik el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.