Victoria Nuland nem hívta fel Szijjártó Pétert

A Külgazdasági és Külügyminisztérium cáfolta a sajtóhíreszteléseket.

TK
2014. 12. 22. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő délután a Hír24 TV a Facebook-oldalán írt arról, hogy az amerikai külügy egyik hivatalnoka megerősítette a Hír24 hírműsorának: Victoria Nuland felhívta Szijjártó Pétert, hogy tiltakozzon, miután megjelent a sajtóban a hír, amely szerint az ügyészség André Goodfriend mentelmi jogának felfüggesztését kéri.

A KKM közleményében kiemelte: a sajtóhíresztelésekkel ellentétben Szijjártó Pétert hétfőn nem kereste telefonon Victoria Nuland, a két fél legutóbb két hete beszélt egymással telefonon.

A Legfőbb Ügyészség hétfő délelőtt közölte az MTI-vel, hogy a KKM-nél kezdeményezte azoknak az intézkedéseknek a megtételét, amelyek szükségesek az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivője diplomáciai mentességének felfüggesztéséhez. Az ügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökének feljelentése alapján a Központi Nyomozó Főügyészségen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt indult nyomozással kapcsolatban kezdeményezte ezt.

A KKM az MTI megkeresésére azt írta: pénteken érkezett meg a tárcához Polt Péter legfőbb ügyész levele, amelyben a felfüggesztéshez szükséges lépések megtételét kérte. A külügyi tárca vezetője az ügyben kedden levélben fordul az Egyesült Államok külügyminisztériumához – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.