Asztalhoz ült Balog a szakszervezetekkel

A tárgyaláson Balog Zoltánon és a szakszervezeteken kívül ott volt Czunyiné Bertalan Judit is.

MD
2015. 01. 23. 11:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaktárca pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a megbeszélésen a résztvevők áttekintették a két évvel korábban megkötött megállapodást, amelynek célja az volt, hogy a köznevelés rendszerének állami fenntartásba vétele jól szolgálja a nevelő- és oktatómunka folyamatos és zavartalan működését.

A tárcavezető a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy a kormányzat továbbra is számít a megbeszélésen részt vevő érdekvédelmi szervezetek munkájára. A közlemény szerint a tárgyaláson a szervezetek kezdeményezték, hogy a felek további pontokkal bővítsék a korábbi megállapodást. A tárcavezető ígéretet tett arra, hogy az államtitkárság áttekinti a javaslatokat, amelyekről szűk egy hónapon belül újabb plenáris megbeszélésen is tárgyalni fog a szervezetekkel.

A szakszervezetek javaslatára Balog Zoltán egyeztetést és monitoring bizottság felállítását fogja kezdeményezni az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a szakszervezetek között. A felek megállapodtak abban is, hogy a párbeszéd és a megkezdett szakmai egyeztetések folytatódnak a minisztérium és a szakszervezetek között – olvasható a kommünikében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.