Belváros: A DK és az Együtt csak rágalmaz

Belváros-Lipótváros Önkormányzata mindenben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt el – közölték.

VZ
2015. 01. 09. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A DK jelöltje, Kerék-Bárczy Szabolcs tavasszal, az Együtt jelöltje, Juhász Péter pedig ősszel szenvedett súlyos vereséget a Belvárosban. Negatív kampányukat, hazugságaikat sem ősszel, sem tavasszal nem fogadták el az emberek. A DK és az Együtt jelöltjei képtelenek elfogadni vereségüket. Ugyanazt a gyalázatos negatív kampányt folytatják tovább, mint a választások előtt” – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Emlékeztettek, az önkormányzat több pert indított a DK és az Együtt politikusai ellen. „Ma sem tettek mást, ugyanazokat a rágalmakat ismételték tovább” – fogalmaztak. A belváros „az elmúlt években látványosan fejlődött, vagyona pedig nem csökkent, hanem növekedett”.

Az V. kerületi önkormányzat „mindenben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt el, ezt jól bizonyítja az is, hogy a Gyurcsány-kormány közigazgatási hivatala soha nem kifogásolta a Belváros hatályos törvényeken alapuló jogszabályait és vagyongazdálkodási gyakorlatát” – írták a közleményben.

Kerék-Bárczy Szabolcs pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, pártja elvárná, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezzen vizsgálatot – a párt szerint – áron alul értékesített V. kerületi ingatlanok ügyében.

Szorgalmazta, hogy az ellenzéki önkormányzati képviselők kezdeményezzenek „minél szélesebb körű állampolgári fellépést” annak érdekében, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter jelenlegi és Rogán Antal volt polgármester, valamint Pintér Sándor belügyminiszter és Habony Árpád megszólaljon az ügyben.

Bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás gyanúja miatt tett feljelentést Belváros-Lipótváros önkormányzatának ingatlaneladási gyakorlata ügyében Juhász Péter, az Együtt társelnöke, kerületi önkormányzati képviselő is, ellene viszont Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetőjének feljelentése nyomán indult eljárás rágalmazás miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.