Ég az elektronikai hulladék Dunaújvárosban

A katasztrófavédelem kivonult a Duna mindkét oldalára méréseket végezni. Huszonöt tűzoltó oltja a tüzet.

2015. 01. 05. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 200 négyzetméteren ég elektronikai hulladék egy dunaújvárosi telephelyen, a tűz egy műanyagraktárt is veszélyeztet – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Szabó-Bisztricz Anett elmondta, hogy az oltásban huszonöt tűzoltó öt gépjárműfecskendővel vesz részt Dunaújvárosból, Sárbogárdról, Paksról és Soltról. A Duna mindkét oldalára, Fejér és Bács-Kiskun megyébe is kitelepült a helyi katasztrófavédelmi igazgatóság mobil laborja méréseket végezni. A telephelyen senki nem sérült meg. A füstöt a szél nem a város, hanem a Duna felé fújja, így lakosságvédelmi intézkedésre egyelőre nincs szükség – mondta a szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.