Évet értékel Gyurcsány és Vona is

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és Vona Gábor, a Jobbik vezetője is évértékelő beszédet tart szombaton.

MNO
2015. 01. 31. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat délután egy fővárosi szállodában tartja tizenegyedik évértékelő beszédét Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke.

Gyurcsány Ferenc először 2005-ben, miniszterelnökként tartott évértékelő beszédet, amelyet 2009-ig további négy követett kormányfőként. Ezek mindannyiszor a Parlamentben hangzottak el.

Lemondása után és ellenzékben is minden évben megtartotta évértékelőjét. Miután kilépett a szocialista pártból, és 2011 októberében létrehozta a Demokratikus Koalíciót, 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben már a DK elnökeként értékelte az előző esztendőt.

Évértékelőt tart Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője is szombaton délután Budapesten. Az ellenzéki pártvezető körülbelül egyórás beszédet mond az ötszáz meghívott vendég előtt. A beszédet megelőzően kulturális programokkal szórakoztatják a résztvevőket.

Az évértékelőn adják át a Jobbik és pártalapítványa, a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány által alapított Pongrátz Gergely Érdemkeresztet. Ezt Novák Előd alelnök korábbi bejelentése szerint az idén Ángyán József egyetemi tanárnak, volt országgyűlési képviselőnek ítélték oda; az egykori államtitkár tudományos tevékenységét és közéleti pályafutását kívánják elismerni.

A Jobbik 2010-es parlamentbe jutása óta minden év januárjában évadnyitó rendezvényt tart – először 2011-ben volt ilyen –, ezeken Vona Gábor értékeli az előző évet és beszél a következő év feladatairól is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.