„Gyurcsányék ugyanúgy hazudnak, mint régen”

A Fidesz szerint csak a Gyurcsány-korszakban voltak szociális megszorítások.

MNO
2015. 01. 24. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borka-Szász Tamás, a DK elnökségének tagja tájékoztatóján arról beszélt, hamarosan megszűnik a méltányossági ápolási díj, és a kormány a „családi pótlékokra is veszélyes átalakításokra” készül. A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében erre úgy reagált, „Gyurcsányék ugyanúgy hazudnak, mint régen”, ugyanis nem szűnnek meg a szociális támogatások, és nem akad el a családi pótlék sem. A Gyurcsány-kormánnyal ellentétben a jelenlegi kabinet a segélyezés helyett munkát kínál, csökkenti a családok adóterheit és rezsijét – írták.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a szociális rendszer márciustól átalakul: jövedelempótló támogatást az államtól, kiadásokat kompenzáló támogatásokat pedig az önkormányzattól lehet igényelni. A kormánypárti képviselőcsoport a visszaélések elkerülésével és a jobb ellenőrizhetőséggel indokolta, hogy a települési támogatásokról helyben születik döntés, mert „ott jobban látják, ki a valóban rászorult”. Jelezték azt is, a központi költségvetési támogatás miatt nem fordulhat elő, hogy egy szegényebb önkormányzat nem tud települési támogatást adni az ott élőknek. A Fidesz azzal zárta a közleményét, hogy a foglalkoztatás bővülésével párhuzamosan a jövedelempótló támogatásokra szánt kiadások csökkennek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.