Időközi választás lesz Kisbudméron

Eredménytelen volt a tavaly októberi voksolás.

VZ
2015. 01. 09. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kosztolányi Zsolt, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek pénteken elmondta: a négytagú képviselő-testület egy, betöltetlen helyére két független jelölt, Putnoki Jenő Antalné és Olasz Renáta pályázik, rájuk a 121 lakosú község 94 választópolgára reggel hat és este hét óra között, egy szavazókörben szavazhat.

Az időközi választásra azért van szükség, mert Kisbudméron eredménytelenül zárult a tavaly októberi általános választás. Annyian indultak ugyanis képviselőjelöltként, ahány tagú lenne a testület, és olyan jelöltet választottak polgármesternek, aki egyéni listán is megmérettette magát.

A kisbudméri voksolással megkezdődik az időközi önkormányzati választások időszaka: összesen 23 településen kell ilyen választást tartani azért, mert tavaly ősszel jelöltek hiányában azok elmaradtak, vagy megtartották ugyan, de szavazategyenlőség miatt eredménytelenek lettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.