Karancsi Schmuck veszprémi jelöltje

Karancsi Tibor volt rendőrt, az „olajbotrány kirobbantóját” támogatják a szociáldemokraták a veszprémi időközi választáson.

MNO
2015. 01. 03. 14:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmuck Andor szerint a veszprémi választás tétje nem a kétharmad, hanem az, hogy lehet-e egy időközi országgyűlési választáson nem napi aktuálpolitikai kérdésben dönteni, hanem eszmék mellett állást foglalni, azaz lehet-e a korrupció ellen küzdeni egyetlen x-szel. Hozzátette: szerinte ez lehetséges.

Karancsi Tibor azt mondta: a veszprémi lakosok is ismerik közel két évtizedes korrupció elleni munkásságát, erre tette fel az életét, és bízik abban, hogy független jelöltként, a szociáldemokraták támogatásával indulva az időközi választáson a veszprémi lakosok támogatni fogják a tisztesség iránti küzdelmét. Azt ígérte: amennyiben bejut a parlamentbe, minden lehetséges eszközzel és módon ezt az értékrendet fogja képviselni.

Schmuck Andor azt mondta: a jelölt kiválasztásánál szempont volt, hogy munkásságával, életútjával hitelesíteni tudja a szociáldemokratáknak azt a szándékát, hogy az emberek ismét bízzanak a politikában, higgyenek abban, hogy az tud tisztességes lenni. Hozzátette: Karancsi Tibort eddigi munkássága, politikai hozzáállása, emberi tisztessége alkalmassá teszi arra, hogy méltón képviselje a baloldali értékeket, illetve hitelesen képviselje azt, hogy lehet és kell is tenni a korrupció ellen. Hangsúlyozta: nincs jobb- és baloldali korrupció, sem szegénység, sem munkanélküliség, ezek ugyanis ügyek, amelyek ellen tenni kell. Pártja számára a politikai pártok ellenfelek, de nem ők az ellenség, hanem a kiszolgáltatottság, a munkanélküliség, a korrupció, a kilátástalanság, ami ellen küzdeni kell.

Bejelentette azt is: szombaton levélben fordult a demokratikus ellenzék pártjainak elnökeihez és arra kérte őket, hogy támogassák Karancsi Tibor független jelöltet. Hozzátette: bár azt gondolja, kiváló jelöltek vannak a veszprémi időközi választáson – utalva Kész Zoltánra –, „de azért nézzük meg, hogy az ellenzéki pártok egy része által támogatott jelölt, aki a Fidesznek tagja volt ( ) politikai tevékenysége – bármennyire kiváló ember – egy tüntetés megszervezéséből állt”. Schmuck Andor azt mondta: Karancsi Tibor valós alternatíva, ezért arra kérte a pártelnököket, gondolkodjanak el azon, hogy van-e értelme ennyi jelöltet egymással szemben indítani, nem lenne-e jobb, ha azt üzennék a politikai pártok, hogy valóban egységesen kívánnak fellépni a korrupció ellen és ehhez az ő jelöltjük a hiteles.

Úgy vélte: ahogy Sopron a hűség városává vált, úgy Veszprém a bátorság városa lehet azáltal, hogy bátran kiáll pártpolitikai érdekek felett álló módon a korrupció ellen.

Az LMP Gerstmár Ferencet, a párt helyi önkormányzati képviselőjét indítja a veszprémi időközi országgyűlési választáson, a Fidesz–KDNP pedig Némedi Lajost, Veszprém városüzemeltetésért felelős alpolgármesterét. Az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Liberális Párt, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Modern Magyarország Mozgalom a függetlenként induló Kész Zoltánt támogatja.

A Nemzeti Választási Bizottság február 22-ére tűzte ki az időközi képviselő-választást Veszprém megye 1-es számú egyéni választókerületében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.