Kődarabok hullottak a sínekre a Déli pályaudvarnál

Több vonat várhatóan csak Kelenföldig közlekedik, onnan indul vissza a Dunántúl felé.

MNO
2015. 01. 25. 18:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lehullott kődarabok eltávolításán már dolgoznak, de az omlásveszélyt is meg kell szüntetni. A Déli pályaudvar és Kelenföld között a biztonságos vonatközlekedés megteremtéséig csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, váltakozó irányban és sebességkorlátozással – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A kődarabok az alagút Kelenföld felé vezető oldalán, a bejáratnál hullottak a sínekre. Mindezek félórás, órás késéseket is okoznak a vasárnap esti vonatforgalomban. A vasúttársaság operatív irányítói menetrendi korlátozásokat is bevezetnek: egyes vonatok csak Kelenföldig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza Székesfehérvár, Dunaújváros, Győr felé. A balatoni vonalakon, továbbá a Budapest–Székesfehérvár–Veszprém–Szombathely–Zalaegerszeg, a Budapest–Győr, a Budapest–Baja vonalon jelentős késések várhatók az esti vonatoknál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.