Kulturális köntösben a kormány ellen

Jórészt ugyanazok szervezték a tegnapi demonstrációt, akik az elmúlt hónapok kormányellenes tüntetéseit is.

2015. 01. 21. 4:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Tudományos Akadémia előtt egy teherautóra a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) molinóját tűzték ki, ám a szervezők között szerepelt a „netadó” elleni tüntetés szervezője, Gulyás Balázs, több, magát civilnek mondó társaság, közöttük a Hálózat a tanszabadságért, valamint a Krétakör. A tüntetésen megjelent a Szabadság téri megszállási emlékmű ellen tiltakozók egyik vezéralakja, Mécs Imre volt SZDSZ-es és MSZP-s országgyűlési képviselő is.

A szakszervezet egyik szónoka száz-kétszáz ember előtt az Ószövetségből, Mózes első könyvéből idézve azt skandáltatta a megjelentekkel: „Legyen világosság!” Szerinte ma Magyarországon percről percre sötétebb lesz. Csóti Csaba, a KKDSZ alelnöke „törzsi háborúkat” vizionált hazánkban, majd a szakszervezetek béremelést és megélhetést követelő törekvéseit támogatta az Európai Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség megjelent tisztségviselője. A demonstrálók ez után fáklyás menettel az Emberi Erőforrások Minisztériumához vitték a tárca vezetőjének, Balog Zoltánnak címzett petíciójukat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.