Letiltották negyedmillió ügyfél egészségpénztári kártyáját

A pórul járt ügyfelek nem egyeztették adataikat az év végéig, de pótolhatják az azonosítást.

2015. 01. 13. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vevők 10-15 százaléka fizet egészségpénztári kártyával – mondta a Duna Híradóban a Mátyás Király Patika szakgyógyszerésze, Perjés Éva, hozzátéve: néhány alkalommal előfordult már idén, hogy az adott vásárló nem tudta használni a kártyáját, mert nem végezte el az azonosítást.

A pénzmosás elleni törvény szigorítása nyomán a tagoknak tavaly év végéig kellett személyesen egyeztetniük adataikat az egészségpénztárukkal. Aki ezt elmulasztotta, annak letiltották a kártyáját.

A művelet csupán néhány percig tart, viszont csak személyesen lehet elintézni. Váradi Péter, a Prémium Egészségpénztár igazgatótanácsának elnöke elmondta: semmilyen kár nem éri azokat, akiknek letiltották a kártyáját. Számlájukat ugyanúgy vezetik és kamatozik is a pénzük, fizetni viszont nem tudnak addig, amíg nem azonosítják magukat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.