Ne keressen BKV-jegyeket a trafikokban

A budapesti dohányboltokban a jövőben se lehet kapni a közlekedéshez szükséges jegyeket.

HZS
2015. 01. 08. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte a gazdasági lappal, hogy ugyan a törvény lehetőséget teremt a BKV-jegyek trafikokban való árusítására, a társaság nem kíván élni a lehetőséggel, stratégiájában nem szerepel a viszonteladói hálózat bővítése.

Indoklásuk szerint a nemzeti dohányboltokat egyebek mellett azért nem kívánják bevonni az értékesítési körbe, mert azon túl, hogy a trafikban nem tartózkodhat 18 éven aluli személy, és a nem dohányzók sem gyakran térnek be oda, mint írták, „Budapesten és agglomerációjában az elmúlt hónapokban több mint 270 új jegy- és bérletkiadó automata kezdte meg működését, és számuk hamarosan eléri 300-at, így indokolatlanná vált a viszonteladói hálózatunk bővítése”.

Az automatahálózat jól működik néhány hónap alatt már csaknem 10 milliárd forint bevételt realizáltak a gépek, 2015 januárjának első napjaiban pedig több mint 600 milliót, ezért nem szerepel terveink között a viszonteladói hálózat bővítése, amely az új automaták telepítésével és a helyben nyomtatás bevezetésével párhuzamosan folyamatosan átalakul – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.