Rogán: Erőből tárgyalnak velünk

André Goodfriend magyarországi fellépését is az USA gazdasági nyomásgyakorlásának részeként kell értelmezni.

MNO
2015. 01. 10. 20:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az a terrorveszély, amit eddig csak a világhíradókban láttunk és csak a tengerentúlon volt jellemző, az gyakorlatilag betette a lábát Európába. Bizonyos értelemben ez Magyarországhoz tehát közel van – fogalmazott a franciaországi eseményeket értékelve Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV P8 című szombati, de korábban (tehát a párizsi terroresemények tengerén) rögzített háttérműsorában. Az ügy miatt frakcióvezetői szintű egyeztetést is összehívott a jövő hétre: – Alakítsunk ki egy közös együttműködési formát, ahol a kormány is tájékoztatást tud adni, és ha úgy alakul, hogy jogszabályok kellenek, akkor azokat közösen elő tudjuk készíteni – fogalmazott. Azt mindenképpen leszögezte, hogy „Magyarország nem célország” a terrorizmus szempontjából, noha lehet, hogy vannak külföldi terrorista terveket dédelgető emberek hazánkban.

Ma szerinte olyan időket élünk, amikor egy ország biztonságát vagy a nemzeti szuverenitást megkérdőjelezik. – Ilyeneket láthattunk az elmúlt négy évben elsősorban gazdasági érdekcsoportok részéről, ne felejtsük el az IMF nyomását. Egy ország számára az a legfontosabb, hogy a szuverenitásáról gondoskodjon. Emlékezhetünk, az önkormányzati választások előtt amerikai állampolgárok Magyarországon akartak egy olyan, provokatív rendezvényt megtartani, ami egyértelműen szélsőséges és amivel lehet, hogy Magyarországot ítélték volna el. Alig volt az ország kezében olyan eszköz, hogy ezeket a szervezőket innen kitiltsa. Mindenki a saját micsodájával turkáljon a csalánosban, szervezzenek ilyen eseményt az Amerikai Egyesült Államokban, de ne Magyarországon, hogy aztán a külföldi sajtóban azt olvassuk, hogy itt ilyen események lehetségesek – tette egyértelművé.

Rogán rámutatott: a magyar alaptörvény a legkeményebben kiáll a rasszizmus ellen; jogalap tehát van, eszközök még nincsenek, ehhez is kell az országvédelmi akcióterv. Szerinte ilyen összetett védelmi szabályozásra minden európai országnak szüksége lehet, nem csupán a terrorizmus miatt, hanem gazdasági téren is. „Ez nem a szövetségesek elleni fellépés, hanem a saját nemzeti érdekeinknek a megvédése”, fogalmazott.

Szerinte André Goodfriend magyarországi fellépését az USA gazdasági nyomásgyakorlásának részeként kell értelmezni, mert amit mond, abban túl sok konkrétum nincsen, de rögtön meg is variálja. „Erőből való tárgyalás zajlik, de hát ezt az elmúlt évekből már nemegyszer megszoktuk.” Amikor az EU támadta hazánkat, szerinte akkor is csak a köntös volt politikai, igazából gazdasági kérdésekben próbáltak ránk nyomást gyakorolni.

Magának a Fidesz szavazóbázisának a zsugorodásával kapcsolatban a Hír TV stúdiójában leszögezte, pártja szavazóbázisának hangulata most lényegesen jobb, mint 2011-ben volt, és az adatok szerint a támogatottságuk is magasabb. Arra azonban kíváncsi volna, hogy a tiltakozások egész sorozatának bekerülési tízmillióit „a civilek” honnan gyűjtik össze.

Végül hangsúlyozta, Magyarországnak semmiképpen sem mutatja az elszigetelődését, sokkal inkább a felértékelődését, hogy Európa tőlünk Nyugatra és Keletre lévő legerősebb embere egy hónapon belül megfordul nálunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.