Vállalkozókkal is találkozna az MSZP elnöke

Február második felétől Tóbiás József, az MSZP elnöke is országjárásba kezd.

Katona Mariann
2015. 01. 27. 5:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialisták elnöke a tervek szerint még ebben a fél évben találkozik mind a 106 választókerületi vezetővel, emellett vállalkozókkal, civil szervezetek és egyesületek tagjaival, valamint a helyi értelmiségiekkel. A hivatalos tájékoztatás szerint a látogatások célja a kapcsolatteremtés, a tapasztalatgyűjtés és a hálózatépítés aktuális állapotának felmérése. Az azonban nem derül ki, hogy a helyi vállalkozók hogyan illeszkednek ebbe a körbe.

Lapunk a napokban számolt be arról, hogy Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnöke is országjárásba kezdett, és már több megyében is részt vett pártfórumokon. Mint megírtuk, a rendezvények fő témája alapvetően a szocialista párt megerősítéséhez szükséges javaslatok összegyűjtése. Egyrészről elemzik a tavaly három választási bukást elszenvedő párt helyzetét, másrészt javaslatokat dolgoznak ki, hogy az MSZP ismét a baloldal leginkább meghatározó erejévé válhasson.

Eközben Szabó Lajos, az MSZP sárvári elnöke bejelentette, hogy a helyi szervezetük, illetve a Híd a Jövőnkért Egyesület támogatásával megválasztott Varga Károly a jövőben független képviselőként kíván a város önkormányzatában dolgozni. Ezt azzal indokolta, hogy így hatékonyabban tudná ellátni a feladatait.

– Döntését sajnálattal vesszük tudomásul, azt azonban minimum furcsának találjuk, hogy egy önkormányzati képviselőnek el kell határolódnia az őt jelölő szervezetektől ahhoz, hogy hatékonyan tudja végezni a munkáját – közölte Szabó. Hozzátette azt is, bármi áll Varga Károly döntésének hátterében, a leghatározottabban elutasítják, hogy a közéleti tevékenysége miatt bárkit bármilyen támadás vagy fenyegetés érjen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.