Veszprémi választás: az LMP összegyűjtötte az 500 ajánlást

Az LMP egy nap alatt összegyűjtötte a szükséges 500 ajánlást a február 22-i veszprémi időközi választásra.

RZ
2015. 01. 05. 22:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint az LMP történetében ilyen még nem volt. „Van igény az általunk kínált politikára” – jelentette ki Gerstmár Ferenc, a párt képviselőjelöltje. Hozzátették, hogy folytatják az ajánlások gyűjtését.

A jelöltek hétfőn kezdhették meg gyűjteni a választók ajánlásait a voksolásra. Az időközi országgyűlési választáson – miként a múlt év áprilisi voksoláskor is – már nem ajánlószelvényeket kell gyűjteniük, hanem ajánlóíveken kell megszerezniük az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így – mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen – október 30-i hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.