Amerikai–magyar közös hadgyakorlat kezdődik

Légideszant-művelet és éleslövészettel egybekötött harcászati szintű mozzanatok képezik majd a fő feladatokat.

2015. 02. 22. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Warlord Rock 2015 közös gyakorlat célja, hogy a harcoló, harctámogató és harci kiszolgáló erők szövetséges együttműködésben készüljenek fel a légideszant műveletek tervezési, szervezési és vezetési feladataira. Amerikai részről a 173. Légi Mozgékonyságú Dandár, a Magyar Honvédségtől pedig az 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalja, a 25/88 Könnyű Vegyes, valamint a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj kijelölt állománya vesz részt a gyakorlaton.

A feladatokat négy kiemelt helyszínen, az olaszországi avianoi légibázison, a pápai bázisrepülőtéren és a várpalotai gyakorlótéren hajtják végre magyar irányítás alatt.

A NATO vezetési elvek szerinti közös gyakorlat egyik mozzanatát február 26-án Ben Hodges altábornagy, az amerikai haderő európai parancsnokságának parancsnoka és Hende Csaba Magyarország honvédelmi miniszter együtt tekinti meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.