Azonnal előzetesben a NAV-osok késelője

Hétfőn támadt a hivatal kiérkező alkalmazottaira, egyiküket meg is ölte. Pszichiátriai kezelés alatt állt.

BuL
2015. 02. 26. 12:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budai Központi Kerületi Bíróság harminc napra helyezte előzetesbe a korábban pszichiátriai kezelés alatt álló férfit, és elhelyezésére az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki, közölte a tárgyalás után újságírókkal Benő László, a gyanúsított kirendelt ügyvédje.

Az ügyvéd hangsúlyozta: orvosi papírok nem álltak ugyan a bíróság rendelkezésére, ám a férfinak a nyomozás során tett vallomása és a bíróság előtti nyilatkozata alapján egyértelművé vált, hogy pszichiátriai kezelést igénylő „mentális talajvesztés” állapotában van.

Hangsúlyozta, hogy a védence története, ami egy ember halálához, illetve egy másik ember súlyos sérüléséhez vezetett tragikus és sokkoló. A férfi csendben olyannyira leépült, hogy most úgy robbant, „mint egy időzített bomba”. Felidézte, hogy az egyébként korábban szobafestő-mázolóként dolgozó férfi másfél éve remeteként élt a szobájában, nem kommunikált senkivel, nem szólalt meg, „egy párhuzamos világban élt”. Az ügyvéd szerint „ez valahol a környezete, illetőleg azoknak az orvosoknak is a felelőssége, akik hagyták, hogy a történet idáig fajuljon”.

Az ügyvéd közölte, a férfi azt vallotta: megkérte az adóellenőröket, hogy hagyják el a szobáját. A további beszélgetés tartalmáról ugyanakkor már nem számolt be védence, így egyelőre az sem derült ki, hogy miként került elő a kés.

Kérdésre válaszolva elmondta: a revizorok azért mentek ki hozzá ellenőrzésre, mert adóhátraléka keletkezett, és a NAV által küldött hivatalos leveleket sem vette át.

Hozzátette: a büntetés kiszabása szempontjából lényeges körülmény az, hogy a gyanúsított milyen mentális állapotban volt a bűn elkövetésekor – mondta Benő László.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy hétfőn a főváros XX. kerületében, a Géza utca egyik társasházában történt a bűncselekmény. A gyanúsított, egy 35 éves férfi késsel többször megszúrta a NAV két intézkedő munkatársát. A támadás következtében egyikük a helyszínen életét vesztette, másikukat pedig kórházba vitték. A támadót a rendőrök a helyszínen elfogták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.