Colleen Bell-lel is egyeztetett Szijjártó

A témát Merkel vizitje és Putyin várható érkezése adta.

VZ
2015. 02. 06. 16:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a tárcavezető tájékoztatta a nagyköveteket az elmúlt időszak eseményeiről, elsősorban Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásának tapasztalatairól. Szijjártó Péter beszélt a nagyköveteknek a rövidesen Magyarországra érkező Vlagyimir Putyin orosz államfő, valamint Ahmet Davutoglu török miniszterelnök látogatásának előkészületeiről, illetve azt is elmondta, hogy a közeljövőben Magyarországra érkezik a szerb, a lengyel és a montenegrói külügyminiszter is – írták.

Ezt megelőzően a külügyminiszter megbeszélést folytatott Colleen Bell-lel, az Egyesült Államok budapesti nagykövetével és fogadta David Gordon Stuart ausztrál nagykövetet is – közölték.

A német kancellár Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt és Áder János államfővel is találkozott egynapos hétfői budapesti látogatásán. Angela Merkel megbeszélést folytatott magyarországi német vállalatvezetőkkel, előadást tartott az Andrássy Egyetemen, majd a Dohány utcai zsinagógában több magyar zsidó szervezet vezetőjével folytatott eszmecserét.

A külügyi tárca január 21-én jelentette be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök február 17-én munkalátogatást tesz Magyarországon; az orosz államfő Orbán Viktor miniszterelnök elmúlt évi moszkvai munkalátogatását viszonozza. Szijjártó Péter akkor azt közölte: a megbeszélés témái között szerepelnek majd a kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolatok, energiabiztonsági ügyek és az ukrajnai fegyveres konfliktus is.

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője csütörtökön közölte az M1 Ma reggel című műsorában, hogy februárban Magyarországra látogat a török miniszterelnök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.