Európai-amerikai szabadkereskedelmi egyezményről vitázik az Országgyűlés

Az LMP kezdeményezte a téma megvitatását.

RZ
2015. 02. 26. 8:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ház kilenc órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, majd az LMP kezdeményezésére – egyetlen napirendi pontként – az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabad kereskedelmi egyezményről tartanak vitát, amelyben a kormányoldal és az ellenzék is két órában fejtheti ki véleményét.

Az ellenzéki párt az MSZP és a Jobbik szavazataival gyűjtötte össze a vita megtartásához szükséges aláírásokat. Az LMP a vita céljának azt nevezte, hogy kiderüljön, milyen előnyöket remél a kormány az egyezménytől, amely a világ legnagyobb egybefüggő szabad kereskedelmi övezetét hozná létre a vámok megszüntetésével, valamint az egészségügyi, környezetvédelmi és pénzügyi szabályozás egységesítésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.