Hajdu Lamperth népszerűségét méri

Közérdekű adatkéréssel fordulnak a kormányerők a XV. kerületben Hajdu László DK-s polgármesterhez egy fura helyi közvélemény-kutatás miatt.

2015. 02. 19. 4:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értesülésünk szerint ugyanis olyan elemzés készült, amelyben kerületi politikusok, sőt a volt MSZP-sből lett jegyző, Lamperth Mónika „népszerűségére” is rákérdeztek. Pintér Gábor közölte: ők semmit sem tudnak arról, hogy ki döntött a felmérésről, mennyi közpénzt költöttek kutatásra, és miért. – Láttam egy kérdőívet, azon szerepelt Hajdu László, a kerület fideszes parlamenti képviselője, László Tamás neve mellett az enyém, sőt Lamperth Mónikáé is – mondta az alpolgármester.

Hajdu László érdeklődésünkre elmondta: ötéves gazdasági programjuk megalapozásához szükséges a felmérés, amelyet az Ipsos már el is végzett, és két héten belül várhatóan fel is dolgozzák. Szerinte a kérdéssor 95 százalékban arról szól, hogy mi épüljön a kerületben, mit tegyen az önkormányzat. – Az ügyben én döntöttem, a költségkeret 4,5 és 5 millió forint között van. Meglehet, szerencsétlen volt a jegyző asszony szerepeltetése, de nem is a népszerűséget vizsgálták, hanem azt, hogy a vezetőket a lakosság alkalmasnak tartja-e feladataik végrehajtására – magyarázta a XV. kerület vezetője. Hozzátette: minden fenn van az önkormányzat honlapján.

Elutasította a DK feljelentését a rendőrség a belvárosi ingatlaneladások ügyében – közölte tegnap Varju László, a párt parlamenti képviselője, aki egy Dorottya utcai épület eladását kifogásolta. A Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentéskiegészítést rendelt el, de a napokban megszüntette az eljárást. Varju jelezte: panasszal él a döntés ellen. (MTI)

Ehhez képest a kerületi portálon csak egy 2014. december 22-én közzétett ajánlati felkérés található. Abban a megrendelő egy hetet, karácsony miatt valójában egy munkanapot adott a jelentkező cégeknek. – Az Ipsosé volt a legjobb az öt jelentkező közül, ráadásul ketten „kamupályázatot” adtak be – közölte a polgármester.

Az egykori szocialista belügyminisztert tegnap többször is kerestük, de Lamperth Mónika jegyzőként „folyamatosan tárgyalt”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.