Influenza: továbbra sem dőlhetünk hátra

A vírus továbbra is a gyerekeket és a fiatal felnőtteket támadja és betegíti meg.

tt
2015. 02. 18. 17:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 7. héten 11 megyében emelkedett, a fővárosban és 5 megyében csökkent, 3 megyében nem változott az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. Csongrád és Zala megyében 60 százalékkal, Hajdú-Bihar és Heves megyében 50 százalékkal több beteget regisztráltak, mint az előző héten, Tolnában azonban 30 százalékkal csökkent az influenza miatt orvoshoz fordulók száma.

A vírus továbbra is a gyerekeket és a fiatal felnőtteket betegíti meg, a laboratóriumi minták a legtöbb esetben az influenza A vírust azonosították. Az országos járvány miatt a fővárosban és az ország valamennyi megyéjében rendeltek el a kórházakban teljes vagy részleges látogatási tilalmat. A részleges tilalom főként szülészeti-nőgyógyászati, koraszülött- és újszülöttosztályokat, egyes gyermekosztályokat, onkológiai klinikákat és részlegeket, intenzív terápiás, valamint ápolási osztályokat érint.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.