Lázár manipulált számlázásra gyanakszik

A gáz- és energiaszektor után a vízszolgáltató és a hulladékszállító cégeket is felülvizsgálná.

MNO
2015. 02. 28. 13:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János a Hír TV-nek azt mondta – idézték őt –, hogy az állami kézbe került Főgáz átvilágításánál a számlázás, a mérés manipulálására utaló adatokat találtak. A fideszes politikus szerint a vállalat számos esetben 20-30 százalékkal többet számlázott a társasházaknak, az általuk kért óracserét pedig – amellyel pontosítani lehetett volna a mérést – elutasította. A miniszter indokoltnak tartja, hogy a gáz- és a villamosenergia-szektor után a víz- és hulladékszállítási szolgáltató cégek számlázási, mérési gyakorlatát is felülvizsgálják.

Lázár János azt mondta: át kell nézni a víz- és a hulladékszállítási szolgáltatást is, mert képviselőként az a gyanúja, hogy a nagy szolgáltató cégek manipulálták a számlázást, a mérést és a teljesítést is. Hogy „hányan panaszkodtak rendszeresen a gáz fűtőértékére, használati értékére, ezt most nem kell külön mondanom. Tehát minőségi és technológiai túlszámlázás van az én véleményem szerint” – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.