Megszaporodtak a NAV-osok elleni támadások

A biztonsági előírások felülvizsgálata megkezdődött a szervezetnél, hogy a jövőben ne történhessen a hétfőihez hasonló tragédia.

BLM
2015. 02. 24. 19:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A távirati iroda amiatt kért felvilágosítást, hogy hétfő kora délután Budapest 20. kerületben egy férfi megtámadta a NAV munkatársait, és egyiküket agyonszúrta. A férfi később beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az adóhatóság szerint évente tizenöt-húsz alkalommal fordul elő, hogy munkatársaikat olyan súlyos inzultus éri, amely miatt feljelentést tesznek a rendőrségen, a hétfői esethez hasonlóra viszont nem volt példa. A hivatal arról is tájékoztatott, hogy a biztonsági előírások felülvizsgálata megkezdődött a szervezetnél, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg a tragédia.

„A történtek után országszerte, a NAV valamennyi szervezeti egységénél haladéktalanul felmérik a kockázatokat, és ahol bármilyen veszélyre lehet számítani, a dolgozók védelméről gondoskodnak. Kockázatos ügyekben, illetve területeken az ellenőrzést a revizorok, illetve a pénzügyőrök együtt végzik” – közölték.

A további hosszú távra szóló intézkedések előkészítése biztonsági szakemberek bevonásával elkezdődött, a munkát a Nemzetgazdasági Minisztérium is támogatja. Hozzátették: a szervezetnél létezik egy úgynevezett intézkedéstaktikai képzés, amely a hasonló esetek elkerülését célozza, ezen már csaknem kétezer pénzügyőr, illetve pénzügyi nyomozó vett részt.

A válaszlevélben azt is közölték, hogy a NAV munkatársai naponta átlagosan mintegy 90 ezer ügyféllel lépnek közvetlen kapcsolatba. A szervezet 23 ezer dolgozójának mintegy 70 százaléka személyesen találkozik adózókkal, állampolgárokkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.