Nem vesz át mindenkit a Jófogás

A következő hónapokban áttekintik, hogy kiknek tudnak helyet biztosítani – mondta el a Jófogás tulajdonosa.

MD
2015. 02. 18. 20:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palocsay-Zubor Géza azt is közölte, hogy még zajlik a folyamat, várhatóan a következő két-három hónapban zárul le.

A magyar cég anyavállalata, a norvég Schibsted Media Group megállapodott a dél-afrikai Naspers médiavállalattal, hogy átveszi annak magyarországi apróhirdetés-üzletágát, az OLX-et, amelyet az Allegro Group Kft. működtet. Cserébe a Schibsted saját romániai és portugáliai érdekeltségeit adja át a dél-afrikai vállalatnak.

Palocsay-Zubor Géza hozzátette: közösen vizsgálják az Allegro Group Kft.-vel annak a lehetőségét, hogy hány embernek és milyen formában tudnak pozíciókat felkínálni a Jófogásnál. Hozzátette: a várhatóan megnövekedő látogatói és hirdetésfeladási forgalom miatt tervezik a létszám emelését, és ebben a helyzetben kézenfekvő megoldásnak tűnik, hogy olyan emberekkel növeljék a csapatukat, akiknek van tapasztalatuk a területen.

A Jófogásnak jelenleg mintegy 20 alkalmazottja van Palocsay-Zubor Géza tájékoztatása szerint.

Az OLX-et működtető Allegro Group sajtóosztálya azt közölte írásban az MTI-vel szerdán, hogy az oldal működésének leállása 15 embert érint, ami természetesen létszámleépítéssel is jár. Hozzátették: arra törekednek, hogy minden érintett munkavállaló számára megtalálják a legjobb megoldást.

Tájékoztatásuk szerint a Naspers és a Schibsted február 12-i megállapodása alapján az előbbi tulajdonában lévő OLX.hu az utóbbi tulajdonába kerül át. Ezzel egy időben Romániában és Portugáliában a Naspers tulajdonába kerülnek a korábban Schibsted-tulajdonban lévő apróhirdetési oldalak. A román és a magyar tranzakcióra február 13-án került sor, Portugáliában versenyhivatali döntéstől függ a tranzakció végrehajtása – írta az Allegro Group sajtóosztálya.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.