Orbán Viktor még a héten Varsóba látogat

A látogatásra csütörtökön kerülhet sor.

MA
2015. 02. 17. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index értesülése szerint Orbán Viktor csütörtökön Varsóba látogat, hogy átvegye az ottani iparkamara díját. A látogatás alkalmával a miniszterelnök várhatóan találkozik Ewa Kopacz lengyel miniszterelnökkel is.

Németh Zsolt külügyi bizottsági elnök kiemelte: el kell magyarázni, hogy az Oroszországgal megerősített gazdasági együttműködés nem jelenti azt, hogy kihátrálunk Ukrajna európai integrációjának támogatásából.

A cikk szerint ennek az igénynek is eleget próbál tenni a miniszterelnök a látogatása során.

Jelenleg Budapesten tartózkodik Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János államfővel is megbeszélést folytat. A vizitnek sorsdöntő jelentősége lehet az ország energiaellátásának szempontjából, a látogatásról tudósításunk folyamatosan frissül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.