Putyin-látogatás: lezárják a fél várost

Ne „játsszuk el” kedden, hogy nem tudunk Vlagyimir Putyin látogatásáról, számoljuk bele a közlekedésbe az útzárból fakadó nehézségeket!

MNO
2015. 02. 16. 10:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és delegációjának budapesti tartózkodása során több útvonalon időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kell készülni – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) szombaton az MTI-vel.

Mint kifejtették: Pintér Sándor belügyminiszter kijelölése alapján kedden a TEK látja el az orosz államfő és delegációja biztosítását. A „kiemelten védett személy” budapesti tartózkodása során a küldöttség mozgásával párhuzamosan útvonal-korlátozások lesznek, de – mint kiemelték – ezeket csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket.

A korlátozásokkal érintett útvonalak listája és a tájékozódást segítő információs térkép a rendőrség honlapjáról (Police.hu) letölthető – írta a TEK.

Kedden munkalátogatást tesz Magyarországon Vlagyimir Putyin. A megbeszélés témái között szerepelnek majd a kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolatok, energiabiztonsági ügyek és az ukrajnai fegyveres konfliktus is.

Demonstráció miatt több BKK-járat közlekedése is módosul hétfő délután. Ugyanis vonulásos demonstrációt tartanak Budapest belvárosában, várhatóan több útszakaszt is lezárnak rövid időre. A demonstráció útvonalán a keresztforgalomban néhány perces korlátozásokra kell számítani, nagyobb létszám esetén azonban 10-15 perces lezárások is lehetnek. Több járat útvonala is módosulhat. A rendezvény résztvevői a Keleti pályaudvarnál gyülekeznek, ahonnan a Baross tér–Rákóczi út–Blaha Lujza tér–Erzsébet körút–Teréz körút–Nyugati pályaudvar–Bajcsy-Zsilinszky út útvonalon haladnak. A felvonulás idején a keresztforgalomban kb. 5 perces szakaszos útlezárásokra lehet számítani, nagyobb létszám esetén azonban 10-15 perces lezárások is lehetnek. A vonulás után a demonstrálók a Bajcsy-Zsilinszky úton a Podmaniczky utca torkolatánál tartanak rendezvényt. Ennek előkészítő és bontási munkái miatt várhatóan 17 és 23 óra között a Bajcsy-Zsilinszky utat lezárják a Podmaniczky utca és a Nyugati tér között.

RÉSZLETEK A BKK.HU WEBOLDALON.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.