Szerdán 328 bevándorlót kaptak el Csongrádban

Szenti Szabolcs közölte, hogy az elfogottak közül a legtöbben Koszovóból érkeztek.

MNO
2015. 02. 12. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenti Szabolcs közölte, az elfogottak közül a legtöbben Koszovóból érkeztek. A legnagyobb csoportot Ásotthalom külterületén tartóztatták fel szerdára virradóra, ott 58-an lépték át illegálisan a zöldhatárt – tudatta a százados. A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

Az utóbbi napokban több alkalommal is előfordult, hogy jórészt koszovói származású menekülteket szállítottak le Nyugat-Európába tartó vonatokról. Az illegális bevándorlók jellemzően Németországba igyekeztek eljutni, a magyar rendőrök azonban vagy Budapesten, vagy Győrben feltartóztatták őket. Emellett jelentős volt a zöldhatáron átkelni akaró menekültek száma is.

 

 

Ennek nyomán az idegenrendészeti és a bevándorlással kapcsolatos szabályok jelentős szigorítását sürgette ismét Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője kedden, miután Budapesten, a Keleti pályaudvaron tájékozódott a fokozódó bevándorlás következtében kialakult helyzetről.

A politikus sajtótájékoztatóján „rémisztő” adatnak nevezte, hogy a január elseje óta Magyarországra érkezett illegális bevándorlók száma kedden már átlépi a 23 ezret. Viszonyításul jelezte, hogy tavaly összesen 43 ezren nyújtottak be menekültkérelmet. Megjegyezte, hogy a Keleti pályaudvaron az elmúlt hét végén végzett szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel 501 illegális bevándorlót tartóztattak fel, többségüket már nem először.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.