Szigetvári: Kónya mondjon le mandátumáról

Az Együtt elnöke olyan embereknek adná át a helyet, akik továbbra is aktívan dolgoznak a pártért.

HZS
2015. 02. 22. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Együtt – A Korszakváltók Pártjának elnöke Facebok-bejegyzésében közölte szombaton, hogy lemondásra kérte fel a Szolidaritás két politikusát, miután a múlt hét hétfőn közölték, kilépnek az Együttből, és a közelgő közgyűlésen azt fogják javasolni a tagságnak, hogy a csaknem két éve érvényben lévő politikai stratégiai együttműködési szerződéseket a szervezet ne hosszabbítsa meg.

A jelenleg Együtt – A Korszakváltók néven futó politikai szervezet történetét Hans Christian Andersen is megirigyelné. Volt egy három civil szervezetből álló mozgalom, amiből később párt lett. Összefogások, majd a 2014-es választás következett, végül egy korábbi szövetség felbomlása. Az újabb „szakítás” pedig tovább szakította a politikai szövetséget.

 

 

„Kónya Péter és Székely Sándor személyes döntését elfogadjuk. Ám semmilyen körülmények között nem tudjuk elfogadni azt, hogy a párt színeiben, a közösség erőfeszítése nyomán megszerzett országgyűlési és fővárosi mandátumokat, illetve az azokkal járó privilégiumokat megtartsák maguknak” – írta az Együtt első embere.

„Ezért az elnökség döntése nyomán mind Kónya Pétert, mind pedig Székely Sándort arra kértem, hogy mondjanak le a közösségünk munkája által megszerzett parlamenti és fővárosi mandátumaikról, és helyüket adják át olyan embereknek, akik büszkén vállalva és megkérdőjelezhetetlen elkötelezettséggel továbbra is aktívan dolgoznak a pártért” – tette hozzá.

Szerinte ez lenne a tisztességes és becsületes döntés – már csak azért is, mert korábban Kónya Péter is határozottan amellett érvelt, hogy azoknak, akik elhagyják a pártot, mandátumukat erkölcsi alapon vissza kell adniuk.

Kónya Péter a májusi országgyűlési választásokon az MSZP–Együtt–DK–PM–MLP országos listáján szerzett mandátumot. A bejutásra esélyes 16. helyet kapta az Együtt–PM társelnökeként, a Szolidaritás mozgalom vezetője. Együtt–PM a fővárosban 2 mandátumot szerzett az önkormányzati választásokon, közülük az egyiket (kompenzációs listáról) Székely Sándor kapta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.