Leváltották a titkosszolgálat vezetőjét?

Felsőbb utasításra kérte felmentését Göbölös László – értesült a HVG; még nem tudni, ki lesz az utódja.

VZ
2015. 03. 03. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belügyminisztérium sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a portál értesüléseit – mondván „folyamatban lévő személyzeti ügyről nem adnak tájékoztatást”, és arról sincsenek információk, ki lehet az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH), korábban Nemzetbiztonsági Hivatal új főigazgatója.

Göbölöst 2012. július 1-jével nevezte ki Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztése alapján Orbán Viktor miniszterelnök; akkori meghallgatásán a polgári titkosszolgálat vezetője azt mondta, sok tennivaló akad a szervezetnél a kémelhárítás, gazdaságbiztonság és értékelés-elemzés terén, a HVG szerint viszont ezeket Göbölös nem tudta teljesíteni, ezért március 2-án kérte felmentését a posztjáról.

A portál azt írja, hogy a vezető nem magától adta be felmentési kérelmét, hanem „jelezték neki, hogy tegye meg azt”, ráadásul, mint írják, információik szerint Pintér eleve ideiglenes embernek szánta Göbölöst.

Az ő irányítása alatt hozták nyilvánosságra anonim módon az „őszödi beszéddel” kapcsolatosan készített jelentéseket, és tették mindenki számára olvashatóvá a Portik Tamás és Laborc Sándor közötti találkozókon elhangzottak dokumentumait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.