Szombattól máshogy járnak a nagykörúti villamosok

Szombattól két hónapig csak a dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér között járnak a nagykörúti villamosok.

KSZ
2015. 03. 18. 21:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, komplex, összehangolt felújítási és karbantartási munkák kezdődnek a nagykörúti villamos vonalán a Széll Kálmán tér és az Aradi utca között. A Margit híd budai hídfőjénél, a Keleti Károly utca, valamint a Széna tér környékén és a Széll Kálmán téren a vágányépítés miatt újabb lezárásokkal és forgalomkorlátozásokkal folytatódik a budai fonódó villamoshálózat kialakítása.

A BKV ezekkel összehangolva végzi el a 4-6-os pályájának felújítását az Aradi utca és a Tátra utca között. A Széll Kálmán tér és a Blaha Lujza tér között 4-6-os jelzéssel villamospótló busz viszi az utasokat a Nagykörúton, éjjel pedig a teljes vonalon buszok közlekednek.

Változik továbbá a 91-es, a 191-es, a 116-os, valamint a 931-es busz menetrendje.

A BKK felhívta a figyelmet arra is, hogy a Széll Kálmán térről és a Széna tér felé vezető kétszer két sávos útpálya jobb oldali két sávját közmű- és vágányépítés miatt lezárják, ezért a forgalom a bal útpályán, irányonként egy sávon haladhat. Emellett jövő csütörtöktől több hónapra egyirányúsítják a Várfok utca Vérmező út és Csaba utca közötti részét a Csaba utca felé. A Szent István körúton, valamint a Margit híd budai hídfője és a Széna tér között több szakaszon is vágányfelújítási, valamint -építési munkák akadályozzák majd a közúti forgalmat várhatóan május közepéig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.