50 ember visz haza átlagosan 1,8 milliót az FKF-nél

Ez a legkevésbé sem egyeztethető össze a takarékos gazdálkodás és a puritán állam elvével.

kn
2015. 04. 24. 12:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tordai Bence az Index csütörtöki hírére hivatkozott, amely szerint a cég új vezérigazgatója, Horváth Béla egy tízfős kabinetet hozott létre. Itt „milliós fizetésű tanácsadók, szolgálati autók sofőrrel és hasonló juttatások kerültek szóba” – fogalmazott a politikus.

Elmondta, hogy pártja ezután megvizsgálta a tavalyi utolsó negyedéves adatokat, amelyek alapján az FKF Zrt.-nél 48 személyt tartottak nyilván vezetőként vagy vezető tisztségviselőként, ők fejenként és havonta átlagosan 1,8 millió forint bruttó jövedelmet „markoltak fel”.

Jelenleg 51 vezetői beosztást jelölnek meg a cég honlapján, és ebben nincsenek benne az Index cikkében említettek – emelte ki Tordai Bence. A PM ezért közérdekű adatigényléssel fordult az FKF Zrt.-hez, hogy megkaphassák a vezetőkre és vezető tisztségviselőkre vonatkozó legfrissebb adatokat – közölte, hozzátéve, adatokat kértek az Index által említett kabinetről is.

Az FKF közleményben reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.