A parlament terítékén újra a brókerbotrány

Burány Sándor azt kérdezi Lázár Jánostól, miként kerülhetett tízmilliárdos nagyságrendű közpénz a Quaestorhoz.

HZS
2015. 04. 07. 5:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ház ülése 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a márciustól bevezetett új parlamenti munkarend szerint kizárólag két napirendi pont következik: kérdések és azonnali kérdések hangzanak el. Az Országgyűlés honlapján elérhető információk alapján a kérdések órájában a fideszes Tiba István a földművelésügyi miniszter tájékoztatását kéri a balmazújvárosi veszélyeshulladék-tároló felszámolásának időpontjáról, míg a szintén kormánypárti Manninger Jenő Sopron fejlesztési lehetőségeiről kérdezi Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert.

A szocialista képviselők kizárólag a brókerbotrányt firtatják majd. A hat kérdést feltevő közül Burány Sándor például azt kérdezi Lázár Jánostól, miként kerülhetett tízmilliárdos nagyságrendű közpénz a Quaestorhoz, míg Tóth Csaba arra kíváncsi, hogy „a miniszterek is részesültek-e jutalékban”. A jobbikos Egyed Zsolt arra vár választ Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy a kormány miért engedi a bűnözői életvitel „szélsőséges gyakorlatát”, Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke pedig a szociális szféra béremelésének módjára és időpontjára kérdez rá. Az LMP-ből csak Ikotity István tesz majd fel kérdéseket, aki Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez fordulva a kórház-átalakításról, valamint a nemek egyenlőségével kapcsolatos kormányzati kötelezettségekről kér tájékoztatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.