Létező falakba ütközünk

Egyre több példa igazolja a médiacsoport elleni kormánypárti bojkottot.

Munkatársainktól
2015. 04. 18. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialista kormány idején történtekhez hasonló lépéssel szembesült például lapunk honvédelmi tudósítója a közelmúltban. Bár a Honvédelmi Minisztérium (HM) által hétfőre meghirdetett sajtóeseményre a szokásos eljárás szerint elküldte akkreditációját és az alakulat sajtótisztjének szóban is jelezte részvételi szándékát, a HM sajtóosztálya röviddel a rendezvény előtt e-mailben értesítette, hogy „akkreditációját a mai rendezvényre nem áll módunkban elfogadni”. Indoklással nem szolgáltak. Az eset előzményeként egy hetekkel korábbi rendezvény alkalmával egy vezető minisztériumi illetékes arról érdeklődött munkatársunktól, hogy marad-e a Magyar Nemzetnél. Miután igenlő választ kapott, közölte: „Akkor nem biztos, hogy tudunk majd találkozni veled ilyen eseményeken.”

Ehhez hasonló eset fordult elő, amikor kerestük kérdéseinkkel a Németh Lászlóné által vezetett Nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkárságot, és írásban jelezték is, hogy fogunk válaszokat kapni. Később azonban az államtitkárság egyik munkatársa telefonon arról tájékoztatott minket, hogy „az ismert okokból” mégsem adhatnak választ. A tapolcai választás másnapján szakértőket, politológusokat, köztük Lánczi Tamást, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatóját kértük értékelésre. Két rövid bekezdésnyi nyilatkozatát megjelenés előtt átküldtük neki elektronikus úton, ám válaszként nem jóváhagyás vagy pontosítás érkezett, hanem az, hogy mégsem kíván nyilatkozni, és az anyagot ne is közöljük. A Hír TV is tudatta korábban, hogy munkatársaik hetente többször kerestek interjúkérelemmel számos kormánytagot és fideszes politikust, az esetek döntő többségében elutasító választ kapnak.

A fenti példák ellenére Lázár János csütörtökön azt állította, a „Hír TV-ben mintha diszkriminálnák a kormánypárti megszólalókat”, majd a Magyar Nemzetet is nevesítve úgy fogalmazott, „nagy szerelem és szép barátság van kibontakozóban Simicska Lajos és a Jobbik között”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.