Összeül a kormány a felsőoktatás ügyében

Mondta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a kormányszóvivő hétfőn reggel.

MNO
2015. 04. 27. 9:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán emlékeztetett: hónapok óta tartanak az egyeztetések a felsőoktatás tervezett átalakításáról, a kormányzat egyértelműen a megegyezésre törekszik, ugyanakkor ragaszkodik ahhoz, hogy a magyar felsőoktatás minél jobban idomuljon a világban zajló folyamatokhoz.

A kormányszóvivő károkozással vádolta meg Niedermüller Pétert, a DK európai parlamenti képviselőjét, aki pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pártja állásfoglalást kér az Európai Bizottságtól, mert úgy látja, a kormány felsőoktatási elképzelései több ponton is szembe mennek az Európai Uniót jellemző értékekkel.

„Olyan mennyiségű kárt okoz ennek az országnak, ami most már lassan nem is mérhető” – mondta Kovács Zoltán a DK-s politikusról.

„Nem azért, mert a politikai vélemények különböznek, mert ez természetes, hanem azért, mert szakmányban gyártják az olyan típusú feljelentéseket, amelyekről aztán hónapok kemény munkájával tud kiderülni, hogy nem volt semmilyen alapjuk” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.