Tiborcz cége nyerte el az LMP Aranytalicska-díját

A kitüntetést Hadházy Ákos, a párt antikorrupciós szakszóvivője próbálta átadni.

MA
2015. 04. 23. 20:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A díjat Hadházy Ákos, a párt antikorrupciós szakszóvivője adta volna át a cég budapesti irodájában – ha az alkalmazottak az orrára nem vágják a bejárati ajtót.

A vállalkozás elsősorban közvilágítási rendszerek korszerűsítésével, LED-lámpák telepítésével foglalkozik. 2014-ben 3,7 milliárd forint értékben nyertek el közbeszerzési pályázatokon közpénzből, uniós forrásokból finanszírozott munkákat – közölték, hozzátéve: a megbízások jelentős részében Tiborcz üzlettársának cége is részt vett a pályázati kiírás műszaki tartalmának összeállítójaként. Emiatt az LMP feljelentést tett, jelenleg az ügyészségi nyomozás folyik.

Az LMP álláspontja szerint az egész ország a korrupció terhét nyögi. Ha nem az életrevaló, innovációra kész vállalkozások sikeresek Magyarországon, hanem az újfeudális rendszer kiszolgálói, a „rokonok”, akkor sosem lesz tartós fellendülés, a magyar fizetések sosem érhetik utol a nyugati bérszintet, és a szociális biztonság is hiú ábránd marad – írják a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.