42 millió forinttal támogatták az Ökumenikus Segélyszervezet akcióját

A segélyszervezet ismét adományozásra hív mindenkit.

2015. 05. 31. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az évente több mint 1500 gyermeknek rendszeres segítséget nyújtó szervezet Facebook-oldalán közzétett felhívásában arra hívja támogatói közösségét, hogy gyereknapon gondoljon azokra a gyerekekre is, akik ha nem kapnak támogatást, úgy napról napra jobban leszakadnak szerencsésebb társaiktól. A segélyszervezet munkája 250 forinttal támogatható a 1353-as adományvonal felhívásával.

Az adományvonal hívása mellett a Tesco áruházlánc kasszáinál kapható 250 forintos kuponok megvásárlásával is bárki hozzájárulhat a gyerekek körülményeinek javításához, a felzárkóztató és közösségi programokhoz, valamint a segélyszervezet nyári táboraihoz.

Felülnyomással látta el és ünnepélyes keretek között vasárnap forgalomba bocsátotta a Magyar Posta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapításának 25. évfordulója alkalmából 2011-ben megjelent bélyeget a Mezőgazdasági Múzeum épületében. „A Magyar Posta a Magyar Gyermekmentő Szolgálaton keresztül másodszor teszi meg azt a gesztust a rászoruló gyerekek felé, hogy külön feláras bélyeget bocsát ki megsegítésükre” – hívta fel a figyelmet a vasárnapi sajtótájékoztatón Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat magyar egyesületének elnöke. Szarka Zsolt, a Magyar Posta vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a vállalat számára mindig is fontos volt az olyan események, megmozdulások támogatása, amelyeknek társadalmilag is jelentős hatásuk van. A bélyegen szereplő felár összegét – bélyegenként 50 forintot – a Magyar Posta a gyermekmentő szolgálatnak juttatja el – tette hozzá.

Az Ökumenikus Segélyszervezet május 5-én indított adománygyűjtést és gyermekprogram-sorozatot Felhőtlen gyermekkor címmel. A június közepéig tartó akció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a segélyszervezet gyermekeket segítő központjaiban zajló egész éves munkára, melyen keresztül évente másfél ezer gyermek kaphat esélyt a felzárkózásra, a teljesebb gyermekkorra. Az Ökumenikus Segélyszervezet az alapvető ellátás biztosításán túl munkájában a felzárkóztatásra, a fejlesztésre helyezi a hangsúlyt. A lakhatás, ruházkodás és élelmezés mellett fejlesztő pedagógusok bevonásával, közösségi élmények és szabadidős programok, nyári gyermektáborok szervezésével, intézményeinek fejlesztésével segít behozni a rászoruló gyermekeknek a náluk szerencsésebb kortársaikhoz képesti lemaradást.

 

 

Az akció első 4 hetében már 166 ezer adománykupon talált gazdára a Tesco áruházakban, ami 41 475 000 forintnyi támogatást jelent, a 1353-as adományvonalat 5000-szer hívták, 1 300 000 forintot ajánlva föl – közölte a segélyszervezet vasárnap az MTI-vel.

A segélyszervezet azt reméli, hogy a gyermeknapi felhívás újabb lendületet adhat a gyermekekért indított országos összefogásnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.