A felsőoktatási törvény módosítása ellen tiltakoztak a Kossuth téren

A demonstráción mintegy félszáz egyetemi oktató és hallgató vett részt.

2015. 05. 14. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gerő Márton szervező a mintegy félszáz egyetemi oktató és hallgató részvételével megtartott demonstráción elmondta: az egyetemi autonómia súlyos megsértéseként értékelik a törvénymódosításnak a kancellárok hatáskörére és a konzisztóriumokra vonatkozó egyes rendelkezéseit.

Többek közt kifogásolják, hogy a kancellár még a rektor hatáskörébe tartozó döntések tekintetében is egyetértési joggal rendelkezne, illetve hogy a stratégiai döntések megalapozásában is részt vevő öttagú konzisztórium három tagját a miniszter delegálná – mondta a szónok.

A demonstráción, amelyet támogatott a Hálózat a tanszabadságért elnevezésű szervezet is, a résztvevők kartondobozokból felállították az „Autonómia közös várát”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.