A kormánypárti jelölt nyert az egerszalóki időközin

Varga István független, a Fidesz és a KDNP támogatását is élvező jelölt nyerte a vasárnapi polgármester-választást.

2015. 05. 18. 5:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegyző azt mondta: az 1560 szavazásra jogosult lakos 64,46 százaléka vett részt a választáson.

Varga István 424 voksot kapott, a második helyen Tóth Katalin független jelölt végzett 355 szavazattal, harmadik pedig a szintén független Durakov János lett 127 vokssal.

A szavazatok összeszámlálását követően Egerszalókon sajtótájékoztatót tartó Varga István úgy fogalmazott, hogy „mindenki polgármestere akar lenni”, a fejlődés érdekében összefogásra van szükség. Hozzátette: biztos abban, hogy a kormánypártokkal való együttműködés eredményeket hoz a község számára.

Nyitrai Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint Varga István reális programot állított össze. Hozzátette: az utóbbi időben „kaptak hideget-meleget”, de továbbra is a munkára fognak koncentrálni.

A Heves megyei Egerszalókon azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a község tavaly októberben megválasztott független vezetője februárban elhunyt. A voksolásra hat jelöltet vettek nyilvántartásba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.